Skoči na glavno vsebino

Kaj je elektrika? Zakaj jo uporabljamo? Od kod jo sploh dobimo?

Vsa ta vprašanja smo si otroci, iz skupine Zajčki zastavili v teh dneh, ko smo natančneje spoznavali elektriko. Brskali smo med literaturo, iskali različne slike predmetov, ter jih razvrščali med tiste, ki za svoje delovanje potrebujejo elektriko, ter tiste, ki je ne. Da je bilo spoznavanje elektrike še lažje in zabavnejše, so se v naši igralnici skrili predmeti, ki za naš prostor niso prav vsakdanji. Skupaj smo ugotavljali ali so električni ali ne. Ob tem smo si pogledali nekaj zanimivih prispevkov, ter tako dobili odgovore na vsa naša vprašanja. Ker smo ugotovili, da elektriko proizvaja med drugimi tudi veter, smo si izdelali vetrnice, da bomo lahko njegovo moč preizkušali še doma. Največji izziv, s katerim smo se ta teden še srečali, jo bilo zagotovo to, da smo na risalne liste narisali oziroma upodobili elektriko. Kaj je nastalo, lahko vidite na našem panoju, ob tem pa dodajamo še, da smo risali:

KABEL ZA ELEKTRIKO, HIŠE KI RABIJO ELEKTRIKO, ELEKTRIKA KI GRE SKOZI PLOŠČE V HIŠO, VETRNICE, SONČNE PLOŠČE, ELEKTRIKO KI SE JE NE TIKA, SONČNE CELICE, APARATE KI RABIJO ELEKTRIKO, KABEL NA STEBRIH,…

Vsekakor je za nami zanimiv in poučen teden, skozi katerega smo se veliko novega naučili. Kar bi pa še radi poudarili je to, da z elektriko zelo previdno ravnamo, ter z njo tudi varčujemo.

Za vrtec Most, Katja in Petra.

Dostopnost