Skoči na glavno vsebino

V tednu, ki je za nami se je pri Zajčkih dogajalo marsikaj. A naša glavna misija je bila raziskati bližnji travnik. Kot pravi biologi smo s seboj vzeli lupe, ter posode za opazovanje živali. Kmalu smo odkrili, da je na travniku zelo “živahno”, če le dobro odpremo oči in pozorno prisluhnemo. Najdene živali smo spoznavali in si njihove značilnosti zabeležili v svoje raziskovalne knjižice.
Ko pa vreme ni bilo primerno za odhod ven, smo si travnik pričarali kar v svoji igralnici. Prisluhnili smo številnim pravljicam na omenjeno temo, si peli pesmice, ter izdelali verižice z motivom zelo lačne gosenice. Preizkusili smo se tudi v reševanju delovnih listov, kjer smo travniškim živalim poskušali narisati manjkajoče dele. Preko posnetka pa smo si ogledali kako poteka razvoj metulja.
Ker pa so nas tako kot živali pritegnile tudi rastline, smo nekaj časa namenili tudi njim. Natančneje smo spoznali regrat in si ogledali kako poteka razvoj regrata od njegovega cveta pa vse do lučke. Najbolj pa smo uživali v pihanju slednjih, ob tem pa razvijali obrazne mišice. Za piko na i smo regratove lučke naslikali tudi na pano pred igralnico.

Tako, raziskovanje travnika je končano, v naslednjem tednu pa nas čakajo nove dogodivščine. Podali se bomo v… 🙂

Za vrtec pripravile, Brigita, Anita in Mateja

Dostopnost