Skoči na glavno vsebino

… to bomo vsekakor potrdili tudi otroci iz skupine Mucki. V prvih dneh tega meseca, smo se posvetili okolju v katerem živimo, ter se tako podali na spoznavanje življenja in živih bitij na kmetiji. Da so bili dnevi pestri in ustvarjalni ne bomo poudarjali, kljub temu, da nam vreme ni bilo najbolj naklonjeno, da bi se lahko več sprehajali v okolju, ki nas obkroža.
Več časa smo namenili spoznavanju domačih živali, delu ki ga je treba vsakodnevno postoriti, ter tistemu, ki za vsem tem stoji, torej kmetu. Spoznali smo različne pridelke, ki zrastejo na poljih, ter produkte, ki so narejeni iz mleka. Sami pa smo izdelali domače maslo, ki smo ga tudi preizkusili, ustvarili smo pujska in kravo v svojem najljubšem okolju, ter si izdelali slano testo, v katerega smo nizali različno velika semena. S prstkom smo risali po koruznem zdrobu, ter si v igralnici naredili pravo kmetijo na kateri ni manjkalo živali, niti hlev in niti najrazličnejši traktorji ne. Prelistali smo kar nekaj knjig, prebrali kakšno pravljico, ter zaplesali in rajali ob najrazličnejših pesmicah. Tudi Zajček Dolgoušček nam že gre dobro v uho.
Najboljša izkušnja je bil vsekakor obisk kmetije, na kateri živita Zala in Neža. Tam smo si lahko ogledali krave od blizu, tudi teličke, videli različne zgradbe in stroje, ki jim pomagajo olajšati delo, ter njihovo sirarno v kateri nastaja in zori zelo okusen sir.

Vse te zanimive in poučne trenutke si lahko ogledate v naši galeriji,
ob tem pa Mucki povemo le še to, da na kmetiji res je lepo.

Za vrtec Šentviška Gora, Petra.

Dostopnost