Skoči na glavno vsebino

Pretekli teden smo Zajčki spoznavali nekaj kamor zelo radi zahajamo in iz katerega se ogromno naučimo – gozd. V gozdni svet nas je s svojo pravljico popeljal palček Pohajalček, ki nam je vsak dan v igralnici skril pismo z nalogami in zanimivimi izzivi.
Prvi dan nam je naročil naj gozd kar obiščemo ter raziščemo kaj vse se v njem skriva. Našli smo ogromno stvari, od živali do rastlin, pa tudi lepih kamenčkov za spomin ni manjkalo. Pokošen travnik pa smo izkoristili za tek ter družabne igre.
Tudi naslednji dan nas je pričakalo skrito pismo. Tokrat nam je palček naročil, naj najprej prezrcalimo drevo in živali čez polovico slike, nato pa ga pobarvamo z okroglo štampiljko. Tretji dan smo po palčkovem naročilu razvrščali živali glede na to ali živijo v gozdu ali ne, nato pa smo pravljico o palčku Pohajalčku kar sami lutkovno zaigrali.
V četrtek pa je imel palček za nas posebno presenečenje, obiskali smo namreč biološko učilnico na mostarski šoli. Ne samo to, da nam je učiteljica Agnes povedala ogromno stvari o gozdnih živalih, lahko smo jih celo nekaj videli in jih med seboj primerjali.
Zadnji dan pa nam je palček ponagajal tako, da nas je s svojimi pismi popeljal v gozd, kjer nas je čakalo prijetno presenečenje…Na drevesu smo zagledali njegovo sliko in takoj smo vedeli kdo je tam doma. V gozdu nam je skril pisma, v katerih so bile slike gozdnih živali, katere smo poimenovali, jim poiskali prvi glas ter jih zlogovali. Po vseh uspešno opravljenih nalogah pa smo se razveselili njegovega darila – obeska. Zagotovo se bomo zdaj vsakič ob pogledu na obesek spomnili lepih dogodivščin preteklega tedna.

Pripravili, Anita in Brigita

Dostopnost