Skoči na glavno vsebino

V tem tednu smo se Zajčki pripravljali na to, da se podamo v promet. Zato smo se skozi teden srečali z najrazličnejšimi pripomočki in ukrepi, da smo v prometu kar se da najbolj vidni, previdni in varni.

Najprej smo spoznali kaj je to promet, katere vrste poznamo in ob tem razvrščali različna prevozna sredstva, ki so se znašla v veliki zmešnjavi, ter jih umestili v okolje kamor sodijo. Ob tem smo poiskali še pravo senco vozilom, ki so se skrila v naših zvezkih, kar za nas ni bila pretežka naloga. O varnosti v prometu nas je poučila tudi lutkovna predstava, katero smo si ogledali, ter policistki, ki sta nas obiskali v tem tednu. Da pa smo dodobra osvojili kako pomembno je, da smo varno vključeni v promet, nam je povedala še lutka Marjeta, ki je prišla na obisk med nas. S seboj je prinesla vse potrebne pripomočke, ki jih potrebujemo, da nas vozniki opazijo, ko hodimo po pločniku ali robu vozišča, ter pri prečkanju ceste. Naša igralnica pa je tudi za nekaj časa dobila podobo cestišča, po katerem smo lahko vozili različna vozila, ter ob tem neizmerno uživali. Preizkusili smo se tudi kot varni vozniki skirojev in poganjalčkov, ter pazili na vse soudeležene na našem dvorišču.

Teden je bil pester in poučen, veliko novih informacij smo dobili o prometu, o varnosti in še bi lahko naštevali. Smo si pa Zajčki tudi promet ogledali od blizu, ampak še vedno smo ostali na varnem mestu. Mislimo, da potrebujemo še nekaj časa, da bomo lahko stopili na cestišče, ter se vključili v vsakodnevne prometne aktivnosti kot pešci, ter ob tem pazili na svojo varnost, ter seveda varnost ostalih. Pa srečno pot vsem…

Za vrtec Most, Brigita in Petra.

Dostopnost