Skoči na glavno vsebino

Ta teden smo se v polžkih posvetili predvsem recikliranju odpadkov, saj nas je gnal moto »Ponovno uporabo spremeni v navado«

Naša naloga je bila, da od doma prinesemo kakšno oblačilo, ki smo ga razstavili v garderobi in si nato lahko izbrali drugo ki nam je bila všeč.

Prav tako smo prinesli prazen tetrapak, iz katerega smo izdelali ptičjo hišico, v katero bomo doma nasuli semena, da ptički v zimskem času ne bodo lačni.

Veliko smo se tudi igrali, a naše vsakdanje igrače so nadomestili razni odpadni materiali, ki so nam služili za igro. Igrali smo se s steklenicami, tulci, papirjem, lončki, blagom in še in še. V igri smo neizmerno uživali, zato smo se odločili, da tako igro še ponovimo.

Obiskala pa nas je tudi deklica Mojca, ki pa ni znala pospravit odpadkov. Zato smo ji vsi skupaj na sprehodu pokazali, kje v okolici imamo prav posebne smetnjake, ki so namenjeni vsak svojemu odpadku. Tam pa smo srečali tudi komunalne delavce in z zanimanjem opazovali njihovo delo.

Iz vsega kar smo se naučili ta teden, pa smo na koncu pripravili tudi plakat, da še drugim pokažemo, kako se ravna z odpadki.

 

Pripravila Maja K. in Nataša

 

Dostopnost