Skoči na glavno vsebino

Na Šentviški Gori se je že osemnajsto leto zapovrstjo, prav na Miklavžev dan, odvil Miklavžev koncert. To je prireditev, na kateri se  vrtčevski in šolski otroci predstavijo drug drugemu z različnimi točkami. Zamisel zanjo se je porodila učencem učiteljice Aleksandre Lisjak, ki je takrat službovala pri nas. Učiteljica je idejo podprla in živi še danes.

Posebnost tega druženja je, da vsak razred in tudi starejši otroci v vrtcu točke in rekvizite zanje v veliki meri pripravijo sami. Zvrstijo se pesmi, deklamacije, igrice, plesne koreografije in igranje na instrumente. Organizacija že vsa leta pripada 3. in 4. razredu. Poskrbijo za plakat, vabila, programski list, vstopnice, povezovalni program, računalniško podporo in postavijo sceno.

Otroci imajo s takšno obliko dela priložnost osebnostno rasti, dvigati samopodobo, pokazati svoje talente, razvijati medsebojne odnose in doživljati veselje ob uspehu. Za otroke vrtca je interna prireditev poleg ostalega tudi priložnost za spoznavanje učencev in učiteljic, za najmlajše pa prvi nastop pred širšo publiko. Tudi v vlogi gledalcev se dobro odrežejo, kar dokazuje, da so nastopi zanimivi.

Letos smo v skupini Kužki brali zgodbico Za vedno prijatelji, katere junaki so gozdne živali. Po njej smo zaigrali igrico s prirejenim scenarijem in lutkami, za katere smo sami sešili oblekice. Živali v igrici niso samo govorile, pač pa tudi deklamirale, pele in plesale. Mlajši iz skupine Mucki so pogumno zakorakali na oder ter povedali in pokazali, kako se živali pripravljajo na zimo.

Tako si vsako leto v sproščenem vzdušju  pričaramo čudovito dopoldne in drug drugemu podarimo del sebe. Nastop je namenjen tudi Miklavžu, ki smo mu hvaležni za vsakoletna darilca, ki jih najdemo ob prihodu v vrtec in šolo.

Za vrtec Šentviška Gora, Stanislava črv

Dostopnost