Skoči na glavno vsebino

Mojca Pokrajculja je pometala hišo in našla med smetmi krajcar. Zanj si je kupila piskrček. Zvečer je zlezla vanj in zaspala. (otrok prestavi figurico Mojce v piskrček)

Kar na enkrat, je Mojco zbudilo močno trkanje na vrata. (otrok potrka po mizi) »Kdo trka?« vpraša Mojca. »Jaz sem, lisica. Prosim, spusti me v piskrček. Zunaj me zelo zebe.« Mojca je lisico spustila v piskrček, legli sta in zaspali. (otrok prestavi figuro lisice v piskrček) Nakar je zopet potrkalo na vrata. (otrok potrka po mizi) »Kdo trka?« vpraša Mojca. »Jaz sem, volk. Prosim, spusti me v piskrček. Zelo me zebe.« Mojca je volka spustila v piskrček, legli so in zaspali. (otrok prestavi figurico volka v piskrček) Kar na enkrat, je Mojco zbudilo močno trkanje na vrata. (otrok potrka po mizi) »Kdo trka?« vpraša Mojca. »Jaz sem, medved. Zebe me, prosim, spusti me v piskrček.« Mojca je medveda spustila v piskrček, legli so in zaspali. (otrok prestavi figurico medveda v piskrček) »Danes pa res vso noč ne bomo spali, » se je jezila Mojca, ko je znova zaslišala trkanje. (otrok potrka po mizi) »Kdo trka?« vpraša Mojca. »Zajček sem, prosim, spusti me k sebi, zmrzujem.« Mojca je spustila zajčka v piskrček, legli so in zaspali. (otrok prestavi figurico zajčka v piskrček) Spet jih prebudi trkanje. (otok potrka po mizi) »Kdo trka?« vpraša Mojca. Srnjak sem, prosim, spusti me noter. Mojca je srnjaka spustila v piskrček, legli so in zaspali. (otrok prestavi figurico srnjaka v piskrček)

Ponoči je lisica zastokala, da jo boli trebuh. Mojca ji je rekla, naj si skuha čaj, lisica pa je namesto čaja polizala ves lonček medu. Ko so se naslednje jutro prebudili, so videli da ni več medu.  »Kdo je pojedel ves med?« (otrok pokaže katera žival je bila)

Otroci v Polžkih smo bili zelo ustvarjalni in si svojo pravljico naredili, da bomo uživali pri branju pravljic.

Pripravili Maja K. in Maja B.

Dostopnost