Skoči na glavno vsebino

Zajčki smo se v teh dveh tednih najprej prepustili čarobnemu svetu knjig, ki sta nam ga z veliko izkušnjami pričarali knjižničarka Polona, iz knjižnice Tolmin, ter knjižničarka Martina, iz naše šolske knjižnice. Obe sta nas osvojili z lepo pravljico, ob tem pa nam predstavili veliko najrazličnejših knjig, primernih tako za nas majhne, kot tudi za vas, VELIKE. Ob tem smo  spoznali še pravilno rokovanje s knjigami, ter pravila, ki veljajo, ko obiščemo knjižnico. Da pa bomo stranem v knjigi iz dneva v dan lažje sledili, smo si izdelali svojo knjižno kazalko.
Kaj vse je kultura smo se spraševali in skupaj ugotovili, da smo kulturni tudi takrat, ko se imamo radi, se lepo igramo in jemo kulturno kosilo. Ker “vsake oči imajo svojega malarja”, smo ugotovili, da ima za vsakega izmed nas kultura svoj pomen, ki pa vseeno ni daleč od resnične teorije. Tako smo prvi teden zaključili na najboljši možen način, saj smo se udeležili praznovanja ob kulturnem prazniku, Prešernovem dnevu. Ob tem pa spoznali njegovo žalostno življenjsko zgodbo, med katero so nastala najlepša dela, ki so nam v ponos. Seveda na tako pomemben dan nismo pozabili niti na  slovensko zastavo, niti na himno, katero smo kulturno odpeli.
Ker pa nas je kultura pripeljala že do nekaj naših, slovenskih značilnosti in simbolov, smo se odločili, da se na tem področju še bolj poglobimo, ter spoznamo našo državo. Skozi različne zemljevide in sestavljanke smo si ogledali njeno značilno obliko, potovali od kraja do kraja, ter poiskali nekaj najbolj odmevnih značilnosti. Ugotovili smo, da je naša država kljub svoji majhnosti zelo razgibana, in zanimiva. Seveda pa smo se sprehodili še po našem kraju, Most na Soči, ter si ogledali nekaj znamenitosti, ki so označene s sovicami. Ob vsem tem pa smo še veliko prepevali, se igrali, gibali v naravi in bili nadvse ustvarjalni, ko smo z ogljem narisali portret Franceta Prešerna, ter iz razgledne točke ob pokopališču, narisali svoj kraj. Še preden pa smo na počitnice odšli, smo prisluhnili lepi pesmi, ki jo je napisal France Prešeren, Lepi Vidi, ki nam jo je ob kamišibaju prebrala Irena. Poglejte si naše
PRELEPE, POUČNE in ZANIMIVE TRENUTKE.

Za vrtec Most, Petra in Nives.

Dostopnost