Skoči na glavno vsebino

… sta v Zajčke na obisk prišla.
Danes smo pri nas zabeležili en prav poseben dan, saj sta nam ga polepšala Tinkarina mamica, ter njen mlajši bratec Matevž, ki  šteje komaj sedem mesecev. Omogočila sta nam, da smo podrobneje spoznali poslanstvo vseh mamic tega sveta, videli smo lahko, kako mamica skrbi za svojega otroka, dojenčka. Prikazala sta nam potek njunega dne že od jutra, kako se neguje dojenčka, hrani in z njim rokuje. Zajčki smo ju z odprtimi usti opazovali, vmes postavili kakšno vprašanje, povedali kakšno svojo izkušnjo, zlasti tisti, ki imamo doma mlajše bratce ali sestrice.
Mamica Tatjana je z nami delila izkušnje, ki si jih je do sedaj že nabrala, saj je mamica kar trem otrokom. Nekatere izmed njih so prekrasne ter spomina vredne, druge pa za seboj puščajo mokre plenice in madeže na oblačilih. Medtem, ko je mamica Matevža previjala, oblačila in hranila, nam je on delil najlepše nasmeške, mi pa smo mu jih z veseljem vračali. Naravnost očaral nas je, vsak izmed nas ga je želel pobožati, pocarkljati, on pa je v tem neizmerno užival.
Ker pa se je mamica Tatjana res odlično pripravila na obisk pri nas, je s seboj imela tudi veliko pripomočkov, ki jih potrebuje za svojega malčka, ter jima olajšajo marsikatero stvar ali dogajanje. Obisk pa se ni končal ob tem, saj se je v mamini veliki torbi skrivala še pravljica, s katero zelo rada popelje svoje tri sončke v deželo sanj. Pravljica je nosila naslov Objemi me in to je bilo dovolj, da si je lahko vsak izmed nas predstavljal, kako se stisne v naročje svojih najdražjih.

Dan je bil prekrasen, poučen in zelo družinski, poln otroškega smeha in nežnih objemčkov.
Tinkarini mamici in bratcu se iskreno zahvaljujemo, da sta si vzela čas, ter nam polepšala dan s svojim obiskom.
Hvala, bilo nam je res lepo.

Za vrtec Most, Petra in Nives.

 

Dostopnost