Skoči na glavno vsebino

Za večino otrok našega vrtca se počitnice še kar nadaljujejo. S prijatelji in vzgojiteljicami ste v stiku samo prek e-pošte, zato verjamem, da komaj čakate na vrnitev v vrtec. Da boste laže razumeli zakaj je dobro, da se ne družimo, si lahko na spletni strani centra Motus skupaj s starši preberete knjigo o korona virusu. Tam starši najdete tudi priporočila, kako se o virusu pogovarjati z otrokom.

https://www.center-motus.si/koronavirus-kako-se-pogovoriti-z-otrokom/

Ko smo doma in imamo drugačen ritem, se mogoče komu zgodi, da kdaj pozabi na umivanje zobkov ali da mu je to opravilo odveč. Zato vam pošiljamo pesmico (čeprav v angleščini) s tremi junaki, ki si zobe redno čistijo zjutraj in zvečer. Medtem ko se vrti pesmica, pa vi junake pridno posnemajte nad lijakom.

Pesmica o umivanju zob:

https://www.youtube.com/watchv=wCio_xVlgQ0&feature=emb_rel_end&ab_channel=SuperSimpleSongs-KidsSongs

Zajček Zlatko se je že pripravil na zimo. Kako mu je to uspelo si lahko pogledate na naslednji povezavi. Pesmico se lahko naučite tudi vi.

Pesmica Zajček Zlatko:

https://www.youtube.com/watch?v=lrThAG4e2RM&feature=emb_rel_end&ab_channel=RomanaKrajn%C4%8Dan

Kaj pa pri vas doma? Katere pridelke ste pospravili v zamrzovalno skrinjo, jih vložili v kozarce, jih dali kisat ali kako drugače shranili?

Tudi doma je potreben trening za telo in možgane. Najbolj pomembno je, da se čim več gibamo zunaj. Ker različno usmerjeno gibanje prispeva k zdravju in tudi boljšim učnim uspehom, ponujamo naslednje povezave, ki so vam staršem lahko v pomoč pri iskanju idej, kako telovaditi z otrokom. Ob pujsi Pepi pa se boste ne le razmigali, ampak tudi zabavali.

Pujsa Pepa na obisku v Brežicah:

https://www.youtube.com/watch?v=xdDtCT4rrY8&ab_channel=AlenkaKolman

Gibanje skupaj s starši na domačem dvorišču ali notri:

https://www.youtube.com/watch?v=JPUQgrFVm4c&ab_channel=%C5%A0portnodru%C5%A1tvoOLIMP

https://www.youtube.com/watch?v=4mlEXgC2H_8&ab_channel=%C5%A0portnodru%C5%A1tvoOLIMP

Zabavate se lahko tudi ob reviji Zmajček, ki na spletu ponuja delovne liste, ki se natisnejo. Nekatere naloge je možno reševati tudi brez tiskanja tako, da pokažete, povezujete ali štejete na ekranu.

Spletne igrarije revije Zmajček:

https://www.zmajcek.net/otroci/igrarije/

Vzgojiteljice vam želimo veliko prijetnih trenutkov v krogu družine. In seveda ostanite zdravi. Lepo vas pozdravljamo in komaj čakamo, da razdelimo objeme vsem otrokom.

Za vrtec pripravila Stanislava Črv

Dostopnost