Skoči na glavno vsebino

Račke in Žabice so prisluhnile pravljici Hopek išče pomlad, v kateri se mladi zajček odloči da poišče pomlad. Prvi zvončki in trobentice so že pokukale na dan, vendar Hopku iskanje pomladi ni šlo preveč dobro od tačk. V krtovi luknji je našel krta, v veliki votlini za gozdom je prebudil medveda iz zimskega spanja. Skupaj sta nato odšla za vonjem ter v velikem pričakovanju, da sta našla v drevesni duplini pomlad, vendar odkrijeta le med, s katerim se do sitega najesta. Sita in utrujena se vrneta k zajčku domov, kjer zajček v razočaranju pripoveduje mamici, kako ni nikjer našel pomladi. Potolažila ga je in mu dejala, da pomladi ne moreš iti naproti. Ona pride sama.

Tudi mi smo odšli v naravo, da kje srečamo deklico Pomlad. Ob poti so nas ves čas spremljali znanilci pomladi (trobentice, zvončki, vijolice,…), na drevesih so prepevale ptice in sonce nas je toplo grelo. Po majhnih zelenih brstičnih lističih na drevesih so otroci vedeli, da so vedno bližje deklici Pomladi. In res, ne daleč od vrtca, v gozdičku ob šumečem potočku, jih je čakalo pismo. V njem jih lepo pozdravlja pomlad, se jim zahvaljuje za lepo okrašena okna v vrtcu in okrašeno oglasno desko v središču vasi. Dobili pa so še eno lepo presenečenje. Ker jih v času novoletnih počitnic ni mogel obiskati dedek Mraz, je prosil deklico Pomlad da jim ona preda njegova darila.

Najlepša hvala dedku Mrazu za darila in deklici Pomladi da nam jih je prinesla. Sedaj pa si vsi samo še želimo veliko lepih, toplih, sončnih in zdravih pomladnih dni, da se bomo lahko skupaj s prijatelji igrali, kot se je v pravljici zajček igral z medvedom.

Za vrtec Podmelec, vzgojiteljice.

Dostopnost