Skoči na glavno vsebino

V zadnjih tednih smo se posvetili temi Red je vedno pas pripet. Zato smo za začetek prebrali zgodbo o varni vožnji, preko katere so otroci spoznali kaj se zgodi, če se v avtu ne pripnemo z varnostnim pasom. Za varnost naših malčkov poskrbijo starši in sicer, da imajo primeren sedež in da so dosledno pripeti v avtomobilu. Vseeno pa je prav, da jih že zgodaj učimo kako pomembno je skrbeti  za lastno varnost v prometu. Zato smo si ogledali različne avto-sedeže, izmerili višino ob merilnem traku in ugotavljali, kateri sedeži so najprimernejši za miške. Vsak dan so otroci s pomočjo staršev z žigi pasavčka polnili informativne kartončke – danes smo bili med vožnjo v avtu vsi pripeti.

Poleg vsega naštetega so se preizkusili tudi kot vozniki in opravili izpit varne vožnje. To pomeni, da so upoštevali prometno signalizacijo, pazili na ostala vozila in pešce ter srečno  prispeli na cilj.

Velikokrat pa se v prometu znajdemo kot pešci, zato smo spoznali vse pripomočke, ki nas v prometu naredijo bolj vidne in posledično bolj varne. Obvladamo pa že hojo ob robu cestišča in prečkanje ceste. Zato lahko naučimo še vas:

LEVA, DESNA, LEVA, GOR,

DA SEM VSEM ZA VZOR.

Pripravili, Katarina in Danijela

Dostopnost