Skoči na glavno vsebino
Povsod kjer mi seže pogled
Lepota zasanjana
Kje najti še lepši je svet?
Kje lepše je kot doma?
Se s hribov v daljave zazrem
Prek gričev, dolin, gora
V daljavi še modro morje uzrem
Kje lepše je kot doma?
Slovenija, od kod lepote tvoje?

To je le delček pesmi, ki opeva našo domovino, našo prelepo državo. Zajčki smo se po njej sprehodili skozi najrazličnejše pravljice, različne video razglednice iz vsakega dela naše lepe dežele, ob tem so nas spremljale najlepše slovenske viže.
Ker pot je predolga, da bi se odpravili peš, smo potovali kar z našim vrtčevskim vlakcem, ki ga je vozil nam zelo poznan strojevodja in sprevodnik. Vsak dan znova smo vozovnice kupili, se na stolčke sedli in pesmico o vlakcu zapeli. Pa se je zgodila čarovnija, že bili smo v novi regiji, kjer smo spoznali njene najrazličnejše znamenitosti. Tako nas vlakec je popeljal vse od goriške, do primorske, notranjske, štajerske in koroške, pa to še ni bilo vse. Slovenijo smo raziskali, veliko novega o njej spoznali, vsekakor pa kot pravi državljani smo Zdravljico zapeli, ter v domove zastavo Slovenije odnesli. Ker pa nam je najbolj všeč prav tu, kjer smo doma, smo raziskali lepote našega kraja vse od jezera do hribčkov, ter se predali lepim razgledom.

Da nam bo potovanje po Sloveniji še nekaj časa ostalo v spominu, čeprav svojega kraja nismo zapustili, smo si izdelali podobo soške postrvi, ki simbolizira naš kraj, da nas bo vsakič znova opozarjala na to, da je najlepše tam, kjer smo doma.

Za vrtec Most, Brigita in Petra

Dostopnost