Skoči na glavno vsebino
Otroci iz skupine Zajčki smo dneve, ki so za nami izkoristili za spoznavanje pomena pravilne in dosledne uporabe otroških varnostnih sedežev in varnostnih pasov med vožnjo v avtomobilu. Pasavček nam je poslal pismo s sestavljanko in deklamacijo, ter nas popeljal v svoj svet. Spoznavali smo lik Pasavčka, rešili njegov delovni list, označevali našo pripasanost na poti v vrtec, prisluhnili številnim pravljicam, opazovali promet in pripasanost voznikov v vozilih, se igrali igro vlog, risali sebe v vozilu, spoznavali različne vrste avtosedežev, ter se pripenjali v avtosedež.
Ker pa smo Zajčki  del prometa tudi, ko gremo na sprehod po kraju, nas je obiskala Ajda in nam predstavila pripomočke, kako kot pešec biti vidnejši. Polni znanja smo se podali na sprehod v promet in se odlično izkazali. Spoznali smo nekatere prometne znake, najbolj nas je pritegnil prav semafor. Naučili smo se pesmico o njem, ter se igrali gibalno igro Semafor. Uživali smo v igri, ko je izpod naših rok iz lego kock nastala prava avtopralnica, ter Zajčkova garaža, kjer smo vozila lahko urejali po barvi. Spoznali smo osnovne like in jih prevažali v ustrezne okvirčke, izdelali pa smo si tudi telefone, da bomo v primeru požara lahko poklicali 112. Sodelovali smo namreč tudi v gasilski evakuaciji in polni vtisov naslikali gasilce v akciji.
Zajčki smo tudi zagreti kolesarji. Po dvorišču se zelo radi zapeljemo s poganjalčki, zato smo spoznali, kako za varnost sebe in drugih poskrbeti tudi v tem primeru. Izvedli smo poskus z jajcem in ugotovili, da je čelada jajce obvarovala pred tem, da se ni razbilo. Zdaj vemo, kako pomembna je uporaba čelade med vožnjo na kolesu ali poganjalčku, zato smo si jo tudi mi poveznili na glavo.
 Za nami so poučni dnevi, v katere smo zajeli osnove varnosti v prometu. Naj bo na poti vedno zabavno a tudi varno.
Za vrtec pripravile, Brigita, Anita in Nina
Dostopnost