Skoči na glavno vsebino

V vrtec Podmelec se je najavila medicinska sestra za zobno preventivo in Žabicam obljubila obisk. Otroci so se odločili, da medicinsko sestro Ano in njenega spremljevalca konja Bertija, presenetijo z veliko informacijami o zdravih zobkih, zato so se na srečanje dobro pripravili. V knjižnici so si izposodili literaturo na temo zobne higiene, sami so izdelali družabno igro Zobek in izdelali plakat, kjer so pravilno razvrstili zdravo in nezdravo hrano. Tudi jesenko dekoracijo so zamenjali beli in bleščeči nasmehi papirnatih prijateljev. Medicinska sestra in Berti sta otrokom pokazala pravilno tehniko umivanja zob in podučila otroke, kako izbrati pravilno vrsto zobne krtačke. Za zaključek zobno obarvanih dni pa je v skupino prišla tudi Nušina in Jurijeva mamica, ki je po poklicu zobozdravnica. Pokazala nam je veliko zanimivih pripomočkov ter na nohtkih  pokazala, kako se naredi zalivko z modro lučko. Otroci so videli tudi model velike čeljusti ter poskusili krtačiti umetne zobe. Zobozdravnica je s seboj prinesla tudi maso za odtiskovanje zob, zato so si Žabice in Račke lahko naredile odlitke svojih prstkov.  Mamica Nika ve, da je v našem vrtcu  veliko predšolskih otrok, ki jih že obiskuje zobna miška, zato je otroke obdarila s škatlico za izpadle mlečne zobke.

Mami Niki se lepo zahvaljujemo za obisk v naši skupini, saj je otrokom pokazala stvari, ki jih pri obisku zobozdravnika ne morejo videti.
Žal so razmere v državi zopet zaprle vrata našega vrtca, zato smo še bolj veseli, da nam je do časa uspelo izpeljati ta obisk in upamo, da bomo kmalu lahko spet gostili zanimive obiskovalce.

za Žabice, Špela Krivec
Dostopnost