Skoči na glavno vsebino

Smo že v drugi polovic decembra in pri miškah nismo samo praznični, ampak tudi raziskujemo. Že res, da beremo praznične pravljice in pojemo zimske pesmice, največ časa pa preživimo zunaj v zimski naravi. Najprej smo spoznali Zemeljka, ki nas je popeljal k spoznavanju in raziskovanju narave, živali in rastlin. Za raziskovanje nas je spodbudil ravno pravi čas, ko se je narava odela v zimsko belino. Zimsko naravo smo si lahko ogledali od blizu, občutili mraz in slišali škripanje pod nogami. Hodili smo po belem travniku in opazovali gola drevesa. Zimski gozd smo pozneje likovno upodobili.

Opazovali smo živali in rastline v zimski belini. Zemeljko nam je odgovarjal na vprašanja in zdaj vemo, kam so se skrile živali in kako lahko skrbimo za ptice, zato smo postavili ptičje krmilnice.

Zemlja zdaj počiva, da bo lahko pomladi na novo rodila. Prav tako drevesa in vse ostale rastline. Zato smo pred prazniki v igralnici sejali božično žito, saj so v preteklosti verovali, da bo letina v prihodnjem letu obilnejša. Tega pa si verjetno želimo vsi, naj nam novo leto prinese čim več blagostanja.

Pripravili, Katarina in Danijela

Dostopnost