Skoči na glavno vsebino

Po dolgih dveh letih smo komaj dočakali, da smo spet lahko spali v vrtcu. Pretekli teden smo se z otroki in starši iz Trebuše zmenili, da bomo noč preživeli v vrtcu.

Zvečer smo se dobili v igralnici. Vsak otrok je imel s seboj nahrbtnik v katerem je prinesel lučko, pižamo, zobno ščetko in plišasto igračo za lažje spanje. Zmenili smo se, da ko bo zunaj mrak bomo odšli na sprehod pred spanjem. Med tem pa smo v igralnici ustvarjali. Izdelovali smo maske – smrkce in barvali pobarvanke. Ko smo končali, smo se oblekli, nadeli na glavo svetilke in se odpravili na sprehod. Med sprehodom se nam je dogajala polno zanimivih stvari. Čez travnik smo opazili skupino Smrkcev, ki so se sprehajali po cesti. Nismo mogli verjet svojim očem, saj Smrkcev ne vidiš vsak dan. Dalje na sprehodu smo videli tudi utrujenega Smrkca, ki je počival na travniku, pa Smrketo in Glavco, ki sta se nekaj učila. Na lestvah pri hiši smo opazili Smrkca, ki je popravljal in belil svojo hišo, pa Smrkce, ki so pripravljali drva za zimo. Ko smo prišli spet pred vrtec, smo slišali glasbo, ki je prihajala s travnika. Odšli smo pogledati in tam našli pravo Smrčjo vas. Smrkci so se zabavali, kuhali in plesali. Tudi nam so pripravili nekaj sladkega. Ker je bila ura že pozna in čas za spanje, smo se odpravili v vrtec. V igralnici smo se posladkali z mafinom in sokom, ki so nam ga pripravili Smrkci.

Preobleki smo se v pižame, umili zobe, ter se ulegli na ležalnike. Za lahko noč smo pogledali še nekaj smrčjih risank in zaspali. To je bil eden najlepših dni v vrtcu.

Pripravile; Petra, Sara in Nina

    

     

    

 

     

 

 

Dostopnost