Skoči na glavno vsebino

Košarice smo vzeli in v gozd jesenski šli,

smo gobice iskali, po listju brskali … je v tem tednu odmevalo iz Zajčkov.

Tokrat je bil teden pri nas jesensko obarvan. Ker nam je muhasto vreme nekoliko ponagajalo in onemogočilo, da bi se sprehodili do gozdička ter tam odkrivali lepoto jeseni, smo se v želji po raziskovanju odločili, da si gozd in njegove dobrine prinesemo kar v našo igralnico. Vsak izmed nas je za domačo nalogo skupaj s starši nabral nekaj jesenskih dobrin – pisano listje, kostanj, lešnike, žir, šipek, gobice, koruzo, orehe, storže in jih prinesel v vrtec. Skupaj smo ustvarili pravi mali gozdiček. Da bi kar se da z vsemi čuti doživeli jesen, smo si iz jesenskih plodov pripravili čutno pot, po kateri smo pogumno zakorakali bosih nog in izvedli masažo s storži. Ta je bila še posebej zanimiva – kljub temu, da so nas storži nekoliko žgečkali, smo zelo uživali.

Poleg igre smo veliko tudi ustvarjali, peli jesenske pesmice, plesali, se preizkusili v ličkanju koruze in izdelovanju živih slik, prebirali jesenske pravljice in z lutkami dramatizirali pravljico Razbita buča.

Spoznali smo, da je jesenski čas, kljub muhastemu vremenu, zabaven in nam ponuja mnogo možnosti za igro in ustvarjalnost. Hvala tudi vam starši, da ste se odzvali in nam pomagali pričarati čudovit začetek jeseni.

Za Zajčke, Nina in Brigita

 

Dostopnost