Skoči na glavno vsebino

V dveh tednih smo se otroci, iz skupine Zajčki, dotaknili svojega zdravja, predvsem smo govorili o tem kaj vse pripomore k temu, da ostanemo čim bolj zdravi. Kaj je pomembnejše? Je to higiena rok ali zobkov, ali počitek in gibanje, a je najbolj važna zdrava prehrana? Temu vprašanju nismo našli odgovora, saj mislimo, da so vse naštete stvari enako pomembne, da krepimo in ohranjamo svoje zdravje.
Da smo lažje zajadrali v to temo, smo le-to začeli z že omenjenim obiskom mamice Nine, ki nas je popeljal v higieno naših zobkov. Pomembno je, da jih redno umivamo, jemo zdravo hrano, pijemo nesladkane pijače, ter si tako lahko vsakodnevno narišemo nasmešek na obraz, ki smo si ga tudi tokrat na malo drugačen način. Vsak izmed nas je naslikal svoj portret, kateremu je dodal izjemen, bleščeč in bel nasmeh. Ker smo se že dotaknili higiene nismo zanemarili čistih rok, ki so v tem času, ko nas najbolj ogrožajo bacili in virusi, naše najpomembnejše opravilo. Zato, da ostanejo čiste je potrebna topla voda, nekaj kapljic mila in že preženemo nepridiprave stran od nas. Tuširanje in higiena telesa pa je tista stvar, za katere skrbno poskrbijo naše mame. Zato, da smo zdravi je potrebno veliko gibanja na svežem zraku, kljub temu, da je zima, nas to ni ustavilo, da se nebi podali na sprehod ali se prepustili igri na prostem. Ob tem pa ne smemo pozabiti, da je prav da se veliko gibamo, prav pa je tudi, da čas namenimo počitku in seveda spanju. Saj vsak Zajček dobro ve, da ko spimo, v velike punce in fante rastemo. Vse to pa spremlja zdrava in raznolika hrana, ter pitje veliko vode ali čaja. Zdrava prehrana priskrbi vso to energijo, ki jo potrebujemo skozi dan, da se lahko s svojimi prijatelji igramo. V tem času smo se trudili pojesti vse, kar so naši kuharji skrbno pripravile za nas, če nam pa to ni uspelo, smo na našo tabelo žal morali narisati namesto “smeškota” le enega “kiskota”. Ugotovili smo tudi to, da sta igra in prosti čas, ki ga preživimo ali s prijatelji, ali s svojimi družinami, enako pomembna zato, da ostanemo veseli in zdravi Zajčki.V tem času smo v svojo igro vključili še zdravniške pripomočke, ter se prelevili v zdravnike, medicinske sestre in tudi kirurge. Za vsako bolezen, rano in odrgnino smo kar sami poskrbeli.

Pestro je bilo ves ta čas v naši igralnici, veliko novega smo se naučili, nekaj stvari pa smo le obnovili. Kaj vse pa smo še počeli, si lahko ogledate v naši galeriji slik o zdravju.

Za vrtec Most, Brigita in Petra.

Dostopnost