Skoči na glavno vsebino

V Kužkih smo se zbrali sami stari prijatelji in smo veseli, ker se ponovno igramo skupaj. Poletje je bilo dolgo in razposajeno, zato smo najprej obnovili pravila. Ker jih že upoštevamo, lahko varno počnemo veliko stvari.

Spoznavali smo sebe in preizkušali svoje sposobnosti. Ples s prsti ob pesmicah ni bil tako enostaven, kot smo sprva mislili, a nam gre že dobro.  Vztrajni smo bili tudi pri učenju rolanja, tako  tudi najmlajši ponosno kažejo, kako se že premikajo brez opore.

Lepe dneve smo izkoriščali še za igro v peskovniku, igro z žogo, vadbo na poligonu, rajalne igre, vožnjo z vozili in sprehode s tekom in igro v naravi. Tako smo si nabrali moči in izvedli že dva planinska izleta. Na prvem smo zavili na Prapetno in izlet zaključili na tamkajšnjih igralih. Še prej so na poti stari planinci krstili sedem novih.  Drugi izlet pa je bil družinski in je potekal po okolici Ponikev. Na žalost smo ga morali skrajšati zaradi dežja.

V pogovorih, ob zgodbici in likovnem ustvarjanju smo ugotavljali, da je vsak človek nekaj posebnega, enkraten in v redu tak, kot je. Otroci so se izkazali  tudi kot pripovedovalci in ob tem čakajo, da dobijo besedo.

Zdaj smo se že navadili ponovno drug na drugega in vrtec, zato bomo obiskali še druge prostore naše šole in se srečali z učenci in učiteljicami.

Za skupino Kužki, Stanislava Črv

 

Dostopnost