Skoči na glavno vsebino

Kužki smo letos drugič združili generacije v gibanju. Dedke in babice ter vse Planotarje smo s plakati in letaki povabili, da z nami v petek, 4.10.2019, preživijo gibalno dopoldne. Tudi letos so se odzvali člani skupine programa Aktivna starost – sožitje generacij, ki deluje na Prapetnem Brdu in večina dedkov ali babic.

Srečanje smo pričeli na igrišču pred šolo, kjer smo se najprej ogreli z gibalnima koreografijama in plesom. Nato smo krenili na daljši sprehod po okolici Šentviške Gore. Med potjo smo od starejših izvedeli za imena področij, skozi katera smo hodili. Pred koncem poti smo naredili postanek. Na prostranem travniku nas je v narodni noši  in s harmoniko pričkal Rajko Velikonja. Raztegnil je meh in zapeli in zaplesali smo ljudsko Rdeče češnje rada jem. Gibanje pa smo nekoliko priredili, da so lahko sodelovali vsi otroci in da smo izvedli še nekaj gimnastičnih vaj. Le-te je demonstriral udeleženec, ki so ga otroci izšteli. Ker je za zdravje poleg gibanja potrebna tudi zdrava prehrana, smo si zatem privoščili zdravo malico.

Udeležencem smo za spomin  na to res prijetno druženje razdelili sličice z maskoto Trimčka tekača. Pa so dedki in babice predlagali, da se z vnuki pomerijo v teku. Na cilju so jih pocrkljali s sladkim priboljškom, nato pa naredili še spominsko fotografijo.

Tudi tokratno druženje bomo ohranili v lepem spominu in komaj čakali, da bo leto naokoli.

Za vrtec Šentviška Gora, skupina Kužki, Stanislava Črv

 

 

 

Dostopnost