Skoči na glavno vsebino

Zajčki smo teden, ki je za nami posvetili področju jezika. Podali smo se v svet pravljic in to ne kakršnihkoli, temveč tistih, pri katerih sta tako ali drugačno vlogo imeli Svetlana Makarovič in Jelka Reichman.
Angažirali smo tudi starše in na knjižnih policah naših domov našli veliko različnih knjig, ki smo jih prinesli v svojo skupino nato pa v avli vrtca pripravili knjižno stojnico. Tako so si slikanice lahko ogledali tudi starši in otroci iz drugih skupin.
Knjige Svetlane Makarovič in Jelke Reichman pa so svoj prostor našle tudi v naši igralnici. Pripravili smo si pravljični kotiček, kjer smo v soju lučk lahko listali njune knjige.
Nato smo pisateljico in ilustratorko natančneje spoznali. Tudi sami smo postali ilustratorji, ko smo zrcalili obraz Svetlane Makarovič, ter pred igralnico naredili likovno razstavo.
Pravljic nismo prebirali le v dopoldanskem času, temveč tudi med popoldanskim počitkom. Najbolj nas je pritegnila knjiga z naslovom “Pod Medvedovim dežnikom”. Kmalu smo pravljico poznali tako dobro, da smo jo lahko tudi dramatizirali. Da pa bomo svojo sposobnost pripovedovanja ponesli tudi v naše domove, smo si iz odpadnih materialov izdelali vsak svoj kamišibaj z risbami iz pravljice. Na našem igrišču pa smo se razmigali tako, da smo se spremenili v različne živali, ki so nastopale v prebranih pravljicah.

Za nami je pravljično obarvan teden, zasluga zanj pa gre odlični pisateljici Svetlani Makarovič, ki nas je s svojimi vedno mikavnimi pravljicami popeljala v svet vsega mogočega. Veliko zaslugo, da nas knjige pritegnejo pa ima tudi ilustratorka Jelka Reichman, ki s svojo čarobno roko riše prekrasne umetnije. Zajčki se obema iz srca zahvaljujemo za njun trud, da že mnoga leta dopolnjujeta otroško domišljijo, obenem pa jima voščimo vse najboljše ob njunem okroglem jubileju.

Za vrtec pripravili, Brigita in Petra

Dostopnost