Skoči na glavno vsebino

Teden otroka je v skupini Mucki minil kar prehitro. Kako tudi ne, ko pa se je skozi celoten teden v igralnici odvilo toliko zabavnih, pestrih in zanimivih dejavnosti.
Letošnja tema Tedna otroka je bila Naše pravice. Muckom je v igralnici najbolj poznana in najbližja pravica do igre in počitka, zato smo se osredotočili prav na to.

Skozi celoten teden smo se zato veliko igrali z igračami, ki nam jih ponuja naša igralnica. V kotičkih naše igralnice smo v zadnjem mesecu postali že čisto sproščeni, zato smo se v igro lahko samostojno ali s pomočjo vzgojiteljic vključili in vživeli. Skoraj vsak dan pa nam je uspelo, da smo svojo igro preselili tudi na dvorišče ali celo v mirne gozdne kotičke, ki se nahajajo v okolici vrtca.

V Tednu otroka pa sta Mucke čakala tudi dva, nekoliko drugačna, igralna dneva.
V ponedeljek, 7.10.2019, smo Mucki lahko v vrtec prinesli eno ali dve svoji igrači od doma. Vsak otrok je svojo igračo predstavil in pokazal ostalim otrokom, nato je sledila igra. Kot veliki Muci, smo si igrače med seboj tudi izposojali in pazili, da so domov odšle prav take, kot so v vrtec prišle.

V torek, 8.10.2019, pa je sledil igralni dan z babicami in dedki. Mucki smo na ta dan, skozi celo jutro, vznemirjeno pogledovali proti vratom in pričakovali naše obiskovalce. Ko so ti vendarle prišli, smo vsi skupaj gibalno uprizorili pesem Črni muc kaj delaš. Z omenjeno pesmico se otroci iz skupine Mucki, vsakodnevno prebujamo ter se z njo pripravimo na kasnejšo igro in dejavnosti.
Ob koncu pesmice smo bili pripravljeni na igro. V različnih kotičkih so si otroci skupaj s starimi starši izbrali igrače in druge pripomočke za igro, ki jih imajo tudi sicer najraje. Igrali smo se s plastelinom, risali, brali pravljice in kuhali v kotičku kuhinja.
Igralnega dneva, ki smo ga zaključili na vrteškem dvorišču, je bilo kar prehitro konec. Mucki smo bili žalostni, da je igralni dan tako hitro minil, vendar smo se od starih staršev pogumno poslovili in za svoj pogum prejeli tudi čisto posebno rožico.

Otroci pa imamo tudi pravico do ustvarjanja slik, glasbe, izdelkov, itd. Ob koncu tedna smo zato izdelali drevo. Kot pravi Tone Pavček v pesmi Naše pravice, imajo otroci namreč pravico »rasti, kot rastejo jelke in bori«.Tudi Mucki bomo zrasli, a ne še tako kmalu. Še prej se moramo z igro, ob pomoči naših mamic, tatijev ter drugih odraslih in otrok, še veliko naučiti.

 

Za Mucke, Nataša

Dostopnost