Skoči na glavno vsebino

V torek, 10.12.2019, smo vrteški otroci v igralnici Kužkov sprejeli prav poseben obisk. Obiskala nas je Nataša Benedejčič, intuitivna terapevtka in svetovalka, ki se ukvarja z energetskimi in zvočnimi terapijami. Nataša pri svojih terapijah uporablja starodavna glasbila, s pomočjo katerih sprošča tako čustvene, kot tudi fizične napetosti.

Ob vstopu v igralnico je pozornost Kužkov in Muckov pritegnila pisana preproga in glasbila, ki so bila postavljena na njej. Naša gostja je otroke povabila, da se udobno namestijo na svojih blazinah.  S tem se je potovanje po svetu zvoka lahko začelo.
V začetku našega druženja smo prisluhnili zvokom, ki nas obdajajo. Z roko na prsnem košu, smo občutili bitje svojega srca, medtem ko smo z drugo roko na trebuhu občutili gibanje našega trebuha ob dihanju. Nataša je nato s pomočjo igranja na oceanski boben, dežno palico, zvončke, piščalko ter tibetansko in kristalno posodo v našo igralnico pričarala zvoke, ki so bili nam še neznani in drugačni od zvokov, ki jih poznamo. Pa vendar ne tako zelo. Spoznali smo, da glasbila, ki jih Nataša uporablja ponazarjajo zvoke iz narave. S pomočjo dežne palice smo si na primer lahko predstavljali kaplje dežja, oceanski boben pa nam je pričaral valove morja. Prav vsako glasbilo je imelo poseben zvok, ob katerem smo se sprostili in uživali. Glasbila smo lahko vrteški otroci tudi sami preizkusili. Pritegnilo nas je gibanje kroglic v oceanskem bobnu, oblika piščalk ter vibracije, ki jih poleg zvoka oddajajo tibetanske posode. Na naše veselje pa smo ugotovili, da dežna palica, ki smo jo med našim srečanjem veselo preizkušali ne deluje. Tri dni po srečanju z Natašo na planoti namreč sneži, ne pa dežuje. 😉

Še enkrat se Nataši zahvaljujemo za to,  da se je odzvala našemu vabilu ter nam pričarala to čudovito in nepozabno izkušnjo.

 

Za vrtec Šentviška Gora, Nataša Gruden

Dostopnost