Skoči na glavno vsebino

“Bolj ko se učim, bolj mi je jasno, kako lahko le dober temelj v mladosti prikliče v starosti srečo.”
(Gottfried Keller)

Krtki vemo, da se lahko zelo veliko naučimo prav od starejših: babic, dedkov, prababic in pradedkov, ki med nas vedno radi prinašajo svoje modrosti.
Danes nas je obiskala Ajdina mama, ki je s seboj pripeljala varovanke doma starejših občanov Idrija. Z dvema zgodbicama so nas popolnoma očarale in polepšale dopoldan.
Tako pa je ta lep dogodek opisala Ajda:
“Meni se je to lepo zgodilo, da je moja mama pršla in lepo se mi je zgodilo, ko sta dve teti brali pravljico in še ena teta jo je pripovedovala. Narisala sem jim risbico. Naše risbice bodo dal tam, bodo nardil razstavo, da bodo še drugi ljudje videlo kako smo narisal. Mama je pršla pa zato, ker je rekla, da bo pršla, ker sem jo povabila, da se nam pridruži malo.
Moja mama je tete pripeljala iz doma v Idriji, ker ona tam pomaga ljudem, ki so bolj stari. Lepo mi je bilo, ko so tiste tete pršle. Povedli so, da je treba bit do starih hvaležen, oni so zelo bistri in modri. Skupi smo se tudi poslikal in peli pesmice. Eno smo skupi zapel, tisto: Jaz pa pojdem na planince.
Moja mama je dobra in prijazna.”
 
Z veseljem pa smo Krtki na koncu svoje vtise iz zgodbic narisali na risbice, ki upamo, da bodo polepšale dan še marsikateremu stanovalcu doma v Idriji.
Še enkrat se zahvaljujemo Ajdini mamici in gospem, ki so si za nas vzele čas in nam s svojim pripovedovanjem polepšale dopoldan.
Pripravili, Anita in Katja
  
 
Dostopnost