Skoči na glavno vsebino

Jesen nam je takoj po prihodu prinesla hladnejše in bolj mokro vreme. Kljub temu smo še vedno obiskovali in raziskovali gozd in njive ter videli, kaj se v njih dogaja jeseni. Sprehode smo izkoristili za igro in tekanje. Izvedli smo tudi množični tek za otroke, na katerega smo se še posebej pripravili z izdelavo starta in cilja ter baloni.

Izdelali smo vsak svojo in eno veliko skupno »fotografijo« Jeseni. Jesenska megla in dež sta že začela spreminjati barvo listju in tudi mi smo nekaj zelenih listov pomagali odeti v jesenske barve. Na oknih igralnice se nam vsipajo iz koškov, ki smo jih spletli sami. V pesmici Živali jeseni smo izvedeli, kako se na zimo pripravljajo nekatere živali. Mali ježek pa je v zgodbici doživel strah in bil obenem pogum, ko je pri nabiranju hrane izgubil svojo družino. Vse se je srečno končalo, zato so otroci izdelali vesele ježke.

Z jesenskimi plodovi smo potiskali tudi vetrovke, ki so že nepogrešljivo oblačilo za ta čas. Pri naravoslovnem krožku nas je obiskal znanstvenik Boris, ki je s poizkusom prikazal in razložil, zakaj listi v jeseni spremenijo barvo.

Za vrtec Šentviška Gora, skupina Kužki, Stanislava Črv

 



Dostopnost