Skoči na glavno vsebino

Zakaj je zajtrk tako pomemben? Zakaj je doma pridelana hrana bolj zdrava, okusnejša…? Kaj je tradicionalni slovenski zajtrk?Kako nastane kruh, maslo? Kdo nam da mleko, med… ? Smo se spraševali v Pikapolonicah, kjer gostujejo otroci iz Trebuše in Podmelca.  Odgovore na vprašanja smo iskali v knjigah, slikanicah, leksikonih, preko pogovora in različnih video posnetkov.  Na sprehodu smo si ogledali čebelnjak in opazili, da čebele še vedno veselo letajo okoli panjev. Na dvorišču smo si ogledali jablano. Veliko časa smo namenili tudi gibanju na dvorišču, ter se odpravili na sprehode. Preizkusili smo se tudi v izdelavi čebelic, ki bodo sedaj krasile naše sobe. Vse skupaj smo v petek obeležili z igrico “Zajtrk z medom – super dan!” in se posladkali z dobrotami tradicionalnega slovenskega zajtrka.

 

 

 

Za vrtec; Sara

 

 

Dostopnost