Skoči na glavno vsebino

Prestopili smo prag našega vrtca polni vtisov in lepih spominov na praznične dni. Seveda pa nikakor nismo začeli pisati nove knjige skupnih utrinkov brez, da bi se vsaj za trenutek vrnili nazaj v čas pričakovanj, praznikov, v znamenje dobrih mož in daril. Besede so kar vrele iz nas in tako kot so bogati spomini, si vsi skupaj želimo, da bo bogata tudi naša skupna prihodnost, ki bo v vrtec kmalu povabila še vse ostale otroke, ki jih neizmerno pogrešamo.

Skupni teden smo otroci, iz skupine Zajčki in Krtki, preživeli v znamenju letnega časa, zime. Obiskala nas je babica Zima, ki nam je že drug dan natrosila nekaj snežink, da je bilo otroško veselje nepopisno. Sprehode v naravi smo izkoristili, ter iskali sledi in znake, da je zima res med nami. S skupnimi močmi smo pomagali razvrstiti oblačila, ki jih potrebujemo, ko se odpravimo na zimske počitnice, kar kmalu smo ugotovili, da samo hlače in majice ne bodo dovolj, saj nam je babica Zima postregla tudi s pravo mero mrazu. Ustvarjali smo ples snežink v igralnici, ki so poplesavale na zimske otroške pesmi. Prisluhnili smo še drugim zgodbam, ki opisujejo ta letni čas, ter si z barvami olepšali rokavice, ki smo jih kasneje tudi izšili.
Da pa je bila vrnitev v vrtec po novem letu še lepša in boljša, se je strinjala tudi naša prva slavljenka, ki jih šteje že 6 let. Kljub temu, da je nas je bilo na rojstnodnevni zabavi malo, smo se imeli izredno lepo. Verjamemo, da že kmalu, vse naslednje rojstne dneve bomo skupaj praznovali…

Za vrtec, Petra in Anita.

Dostopnost