Skoči na glavno vsebino

Račke smo minuli teden posvetili čutilom. Kmalu smo ugotovili, da poznamo pet čutil s katerimi lažje spoznavamo svet okoli sebe. Skozi najrazličnejše in zabavne igre smo spoznali čutila za vid, okus, vonj, sluh in tip.

Za urjenje sluha smo uporabili dve igri. Pri prvi smo morali dobro prisluhniti kje v igralnici je skrita budilka, pri drugi pa smo prepoznavali male inštrumente po zvoku.

Zelo smo bili pogumni ko smo z zavezanimi očmi okušali najrazličnejše sadje in zelenjavo. Pri ugibanju pa nam je zelo pomagalo tudi čutilo za vonj, da smo skrite sestavine hitreje ugotovili.

Vid je res zelo pomembno čutilo. Ne predstavljamo si kako bi bilo, če ne bi mogli videti svojih prijateljev, mam, očetov, narave… Otroci so z zavezanimi očmi premagovali ovire, pri tem pa so jim pomagali njihovi prijatelji. Z reševanjem delovnega lista, so iskali razlike na slik in iskali prave sence.

S tipom smo preizkušali naše prste na rokah ter stopal na nogah. S pomočjo vrečke presenečke smo samo z otipom poizkušali prepoznati skrite predmete.  Božali smo najrazličnejši material in tako spoznali kaj je gladko, hrapavo, mehko in trdo. Sprehodili pa smo se tudi po čutni poti in zraven opisovali svoje občutke, ob prestopanju z ene podlage na drugo.

Za nami je poučen, zanimiv in igriv teden ter se že veselimo naslednjega. Kaj nekaj nam bo prinesel?

Za Račke, Nika in Silvana

 

Dostopnost