Skoči na glavno vsebino

Ste že slišali za tekoče belo zlato? No, to nima nič skupnega z zlatom, ki ga uporabljamo za nakit, temveč to je mleko. To tekoče belo zlato, skriva v sebi veliko vitaminov, ki skrbijo da so naše kosti močne in um bister.
Da mleko ne teče po pipi, nam je vsem jasno. Mleko pridobimo s pravilnim stiskanjem kravjih vimen in ta postopek se imenuje molža. Sposodili smo si “Lisko” in na njej vadili molžo. Vsem je šlo delo odlično od rok in vsi so komaj dočakali, da poskusijo.
Naše slikarske umetnije, pa smo vam postavili na ogled v garderobi. Tam vas čaka kravji semenj, kjer lahko občudujete govedo v raznih velikostih in barvnih odtenkih. Vstop na rastavo je prost, le maska je obvezna.
Naš teden, pa je popestrila tudi Filipova mamica. Pripravila nam je lov na zaklad, nad katerim smo bili prav vsi zelo navdušeni. Poleg zanimivih ugank, daril in dobre družbe, smo odkrili tudi nove poti za naše sprehode.
Sonce pa nas je zvabilo ven. Nahrbtniki, steklenička vode in sadje, ki ga dobimo v vrtcu so zares super. Le tako smo lahko v naravi več časa in gozdiček je naša igralnica.
Drago poletje, sedaj pa je čas, da nas pričneš razveseljevati z lepim in sončnim vremenom. Mi smo pripravljeni.

Pripravili, Katja in Mateja

Dostopnost