Skoči na glavno vsebino

V skupini Kužkov smo že dodobra zagrizli v novo vrtčevsko leto.  Stari Kužki smo medse sprejeli novince iz Muckov. Zdaj tudi njih seznanjamo z našimi pravili in navadami. Zelo smo veseli ponovnega druženja in iger, posebno tistih na prostem.

Lepo septembrsko vreme nas je vsak dan zvabilo na dvorišče, v peskovnik ali na sprehod. Današnji je bil prav poseben, saj smo v gozdu z bogato otroško domišljijo odkrili gozdno telovadnico, konja in palčkovo hišico. Iz palic smo naredilitudi hišico zase.

Opravili smo tudi že dva planinska izleta. Na prvem je edinemu staremu planincu pripadla čast, da je krstil šest novih. Dva ga še čakata. Drugi izlet je bil namenjen celi družini. Mahnili smo jo po okolici Ponikev in postanek ob malici obogatili z iskanjem sličic, ki spadajo skupaj. K imenu drevesa so položili ustrezen list, cvet in plod.

Vsi so se že preizkusili na rolerjih in se strinjali, da bo potrebno še veliko vaditi. Poseben izziv so bile tudi zavozlanke, s pomočjo katerih smo ugotavljali, na kateri cvet se bo usedel metulj. V revijah smo našli naloge za barvanje po navodilu. Reviji Zmajček in Cicido nam večkrat popestrijo dan, prav tako različne zgodbice, ki jih prebiramo tekom dneva. Med drugim smo izbirali tiste o prijateljstvu, saj se tudi mi še učimo, kako biti prijazen drug z drugim. Narisali smo še, kako prihajamo v vrtec in razporedili potnike v avtobusu s pomočjo treh sedežnih redov.  Igralnico pa smo si okrasili  s prav posebnimi metulji.

Razveselili smo se tudi že praznovanja prvega rojstnega dne. Vreča presenečenja nas je pošteno razmigala preden jo je slavljenec lahko odvezal, potem pa si je s prepoznavanjem enakih črk izbral dejavnosti za vso skupino.

Želimo si še več takih dni.

Za skupino Kužki, Stanislava Črv

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dostopnost