Skoči na glavno vsebino

Danes, 23. septembra, na dan športa je potekala vseslovenska akcija Atletske zveze Slovenija “Začni mlad, tekmuj pošteno”. Akcija spodbuja otroke k prvim atletskim korakom in želi ozavestiti sodelujoče o pomenu zdravega načina življenja.

Množičnemu teku otrok smo se pridružile tudi Račke in Žabice iz Podmelca. Že pred vrtcem smo se z gimnastičnimi vajami dobro ogreli, nato pa se sprehodili do Podmelca. Tam smo si označili 100 m dolgo progo s startom in ciljem. Najprej so se otroci pomerili v teku v parih. Ob glasnem navijanju in spodbudi ob progi tekačem ni bilo težko preteči proge. Nato je sledil še skupinski tek vseh otrok, kjer se je izkazalo, da so Žabice zelo hitre, Račke pa zelo vztrajne, saj so vse Račke priracale do cilja. Prav vsi tekači so se zelo potrudili in si prislužili nagrade. In kot se spodobi za velika tekmovanja, smo pred podelitvijo medalj prav mirno in resno poslušali slovensko himno. Sledila je slovesna podelitev, na kateri so vsi sodelujoči tekači prejeli medalje. Tako okičeni in ponosni smo se veselo podali nazaj do vrtca.

Vsekakor je bil tek za otroke še ena spodbuda za vsakodnevno gibanje in zdrav način življenja. Še večja spodbuda pa bo vsekakor, če se boste v teku ali drugih gibalnih igrah z vašimi otroci pomerili vi starši.

Za Račke in Žabice, Silvana Carli

Dostopnost