Skoči na glavno vsebino

Naj vam na kratko obnovimo zgodbico:

»V gozdičku blizu majhne vasice je živela družina belih zajčkov. Njihovi kožuščki so bili beli kot sneg. Nekega dne so se vaščani odločili, da bodo skozi gozd, v katerem so živeli beli zajčki, zgradili široko cesto. Vsak dan so se po cesti skozi gozdiček večkrat peljali v mesto.  Zrak ob novi cesti je bil črn in umazan od izpuhov. Zaradi onesnaženega zraka je vedno več živali zbolelo in njihovi beli kožuščki so postali čisto sivi od umazanije.

Kmalu so vaščani ugotovili, kakšno napako so storili, ko so zgradili cesto in si kupili avtomobile. Odločili so se, da popravijo napako in zopet oživijo gozd. Za vožnjo v mesto so raje začeli uporabljati vlak in avtobuse. Kožuščki bele zajčje družine so zopet postali snežno beli, živali so se pozdravile in v gozdu je bilo zopet najti vse polno gob, jagod in borovnic.

Bi tudi ti in tvoja družina pomagala očistiti umazanega zajčka?«

Pri miškah smo zajčku kožušček očistili tako, da smo spoznali promet in javna prevozna sredstva. Ogledali smo si prav od blizu avtobus, od daleč pogledali na železniško postajo in pomahali vlaku. V igralnici pa se odpeljali z njim na potovanje. Prehodili smo veliko pešpoti v okolici Mosta na Soči.

Če želite lahko naše ideje razširite tudi na družinske sprehode, izlete in potovanja.

Pripravili, Katarina in Danijela

Dostopnost