Skoči na glavno vsebino

Ob pogledu na levo, desno in še enkrat levo stran ceste, smo Krtki z dvignjeno roko in rumenimi brezrokavniki, pogumno zakorakali čez cesto.
Vsak dan smo bili udeleženi v prometu. Kot opazovalci smo opazovali, kako šoferji uporabljajo smerokaze, če so pripeti in ali vozijo dovolj hitro. Kot udeleženci, pa smo s svojo prisotnostjo opozorili nase in se učili pravilnega obnašanja v prometu.
Sprehodili smo se čez ceste, ki imajo zebro in tiste, ki je nimajo. Bili smo zares zgledni pešci.
Pogovor o prometu in varnosti v prometu, pa je zaznamoval naš teden tudi v igralnici, ko smo skupaj s Pasovčkom spoznavali promet na zabaven in poučen način.
Staršem smo izdelali darilce, ki jim bo še kako prav prišlo, ko bodo parkirali na parkiriščih z modrimi črtami. Dobili so unikatne parkirne ure. Vzgojiteljicam pa smo dokazali, da se znamo čisto sami pravilno pripeti v avtomobilu. Klik!
Po obisku potujoče knjižnice, pa smo pred šolo srečali policistki. Z našim znanjem o prometu, sta bili navdušeni in nam obljubili, da se nam bosta pridružili na sprehodu čez Most.
Da imamo Krtki mnogo skritih talentov, spoznavata tudi vzgojiteljici. Za natečaj festivala okusov in umetnosti – Jestival, smo izvezli čudovit prt, ki vam bo na ogled na festivalu.
Za konec pa že znana recitacija našega prijatelja Pasovčka:
PASAVČEK JE MOJ PRIJATELJ,
Z NJIM JE V AVTU VEDNO VARNO,
VOZIT SE JE RES ZABAVNO,
ČE VSI VEMO KAJ JE RED:
RED JE VEDNO PAS PRIPET.
OČKU REČEM AL PA MAMI,
DA ME S PASOM VARNO SPRAVI,
VSI NAJ VEMO, KAJ JE RED:
RED JE VEDNO PAS PRIPET.

Pripravili, Katja in Mateja

Dostopnost