Skoči na glavno vsebino

Pretekla dva tedna smo Zajčki namenili spoznavanju jeseni in njenih značilnosti. Za to nas je spodbudila tetka Jesen, ki nam je  v igralnici pustila pismo z ugankami, ki so nas popeljale v novo tematiko. Največ časa smo namenili področju narave in gibanja. V vseh teh dneh ni manjkalo igre in raziskovanja tako v gozdu kot tudi na travniku. Udeležili smo se množičnega teka, ter izvedli kar nekaj gibalnih iger. Z našo pomočjo in s pomočjo naših staršev smo si v igralnici pripravili jesenski kotiček, v katerem smo ustvarjali iz naravnega materiala. Spoznali smo, da  je le ta veliko zanimivejši kot marsikatera igrača. Obiskala nas je tudi sama tetka Jesen in nam predstavila košarico pridelkov. Aktivnosti pa smo povezali tudi z drugimi področji kurikula.
Umetnost smo utrjevali z usvajanjem novega plesa Ježek teka teka, z izdelovanjem pretikanke Želodka, ter z ustvarjanjem jesenskih dreves na oknih naše igralnice. Ogledali smo si risanko Palčič in izdelali njegov domek, ki sedaj krasi pano pred igralnico. Ogledali smo si tudi lutkovno predstavo Razbita buča, potem pa smo se v vlogo igralcev spremenili tudi sami. Jesenske motive smo naslikali tudi na prtičke, ki smo jih poslali na razstavo Jestivala, poskrbeli pa smo tudi za jesensko dekoracijo pred vhodom vrtca.
Spoznali smo, da je tudi področje matematike lahko zelo zabavno. Izdelali smo si jesenski spomin, reševali delovni list, izdelali smo sestavljanko ježka, ter urejali listje po velikosti, barvi in obliki.
Področje jezika smo oplemenitili z obilico lepih jesenih pravljic, ki so nas spremljale tako v dopoldanskem času, kot tudi pred spanjem. Pozabili nismo niti na zgodbo, preko katere smo razmigali svoja govorila, obiskali pa smo tudi potujočo knjižnico.
Področje družbe je bilo ves čas prisotno, najbolj pa nam bo ostala v spominu masaža s storži, v kateri smo vsi zelo uživali.
Teden smo zaključili tam, kjer smo ga tudi začeli- v gozdu. S seboj smo vzeli delovne liste in postali pravi gozdni raziskovalci.

Lep jesenski pozdravček vam pošiljamo vsi Zajčki.

Pripravili, Brigita in Anita

Dostopnost