Skoči na glavno vsebino

Pretekli teden je bil, kot je že običaj v oktobru, za otroke prav nekaj posebnega. Tudi Mucki in Kužki smo namreč obeležili Teden otroka, katerega osrednja tema je letos bila: RAZIGRAN UŽIVAJ DAN!
In kdo bi bil še bolj primerna družba pri “razigranem uživanju tedna”, kot prav razigrana, navihana, igriva in nasmejana Pika Nogavička?
V preteklem tednu, nas je najprej obiskala samo izgubljena Pikina nogavička, ki je v iskanju svoje lastnice zašla v našo igralnico. Z njo smo se igrali, ustvarjali in predvsem uživali. Skupaj z nogavičko smo odpotovali na otok Taka-Tuka, zgradili pravo gusarsko ladjo in odšli celo na lov za zakladom. Seveda smo na poti do zaklada morali prečkati strme pečine in hoditi “zadenjski” – kot prave Pike Nogavičke.
Ob koncu tedna pa je v našo igralnico priskakljala tudi Pika Nogavička sama. Z nami je plesala, se s Kužki učila natančnega barvanja, naredila nekaj norčij in obljubila, da bo od sedaj naprej za svoje nogavice skrbela veliko lepše, kot do sedaj.
Lepih in zabavnih dogodkov pa pri nas s tem še ni bilo konec. Zahvaliti se moramo namreč tudi knjižničarki Poloni, ki nam je s pomočjo kamišibaja predstavila pravljico Rdeča kokoška ter učencu Ožbeju, ki nam je prebral odlomek iz pravljice o Piki Nogavički.

 

       

       

       

 

Za Vrtec Šentviška Gora, Slavka, Alenka in Nataša

Dostopnost