Skoči na glavno vsebino

Po obisku Pike Nogavičke na Šentviški Gori v začetku oktobra smo se Kužki nalezli njene razigranosti in brezskrbnosti. Ker Pika zdaj hodi v šolo, nas je večkrat prosila za pomoč pri njenih nalogah, ki pa jim tudi mi še nismo bili prav kos in smo se ob njih tudi sami učili. Tako smo spoznavali črke, številke, like, se učili šteti, izrezovati s škarjami, postaviti sličice v časovno zaporedje, barvati s čopičem. Pika nam je rada pripovedovala o svojih potovanjih. Upodobili smo jo na ladji na razburkanem morju, blizu otoka Taka tuka. Prav od tam so bili zlatniki, ki smo jih zadnji dan pred počitnicami morali poiskati v igralnici. Za pet bankovcev in tri kovance ja lahko vsak enega odnesel domov.

Zanimiva nam je bila tudi vila Čiračara. Vsak na svoj način je upodobil njeno pisano zunanjost. Ko pa je Pika odšla na potovanje, je vilo prepustila nam. Oprali in obesili smo ji nogavice, seveda smo pare dali skupaj. Nato smo se zabavali ob peki palačink, pripravi školjk in pečenju rib, ki smo jih sami ulovili. Ob tem smo večkrat poslušali Pikino pesem in si o njej ogledali kratek film. Piko smo seveda tudi narisali. Ko smo sestavili vzorce iz jesenskih plodov in povezali enake črke in številke, smo z izdelanimi daljnogledi odšli preverjat na rob gozda, če se Pika že vrača.

Razigrane dneve sta nam obogatila tudi Modri medvedek in Pikin robotek, ki sta nas usmerjala v vsakodnevnih razgibavanjih. Prav posebno pa smo se razgibali ob plesni uri plesne učiteljice Mojce Maurič in pravljični jogi vzgojiteljice Alenke. Lepo je bilo tudi v telovadnici, kjer smo bili v zadnji gibalni igri Palčki Pomagalčki. Piki smo razvrstili geometrijske like glede na barvo in obliko.

Podali smo se tudi na že četrti planinski izlet po okolici Šentviške Gore in na njem pokazali, da že znamo varno hoditi ob robu ceste in jo prečkati. Pot nas je vodila tudi skozi gozd, kjer so nas razveselili obarvani in šumeči listi. Smo tudi zvesti obiskovalci potujoče knjižnice. V njej so nekateri otroci že našli zgodbice, ki so jih obnovili pred skupino, ker sodelujejo v projektu Cicibralček.

Po vseh dejavnostih smo vsak dan tudi počivali ob poslušanju zgodbic in glasbe. Na drugačen način pa se bomo odpočili tudi med jesenskimi počitnicami, v katerih zdaj uživamo.

Za skupino Kužki, Stanislava Črv

       

     

     

     

     

            

 

Dostopnost