Skoči na glavno vsebino

Naš teden je zaznamoval pogovor o naši domovini, Sloveniji.
Poleg slovenskih pesmic, ki smo jih prepevali, sta nas spremljali tudi pravljici Juri Muri po Sloveniji in Medvedek peče slovensko potico. Obe pravljici lepo opisujeta značilnosti Slovenije in njena naravna bogastva.
Kje se nahaja Slovenija, nam je pomagala odkriti učiteljica Vesna Taljat pri uri geografije. Ogledali smo si globuse in zemljevide, ter poiskali našo državo. Naša Slovenija pa je znana tudi po tem, da ima veliko gozdov. Na obisku v biološki učilnici, pri učiteljici Agnes Kozorog, smo spoznali živali, ki živijo v naših gozdovih. In največja zanimivost tega obiska je zagotovo ta, da smo se lahko dotaknili in pobožali kožuščke srne, risa, divjega prašiča, medveda, veverice, kune in še veliko drugih stvari.
Poleg tradicionalnega slovenskega zajtrka, so nam kuharji pripravili razne jedi, ki so vključevale zelje in repo. Le-te so včasih bile tradicionalno na naših mizah. Pomembno je, da podpremo naše pridelovalce hrane in kupujemo čimbolj lokalno in sezonsko hrana. Ta hrana skriva v sebi maksimalno hranilno vrednost. Tista hrana, ki prihaja od daleč v naše trgovine, izgublja svoje hranilne vrednosti, vitamine in minerale. Zato hrana, ki je lokalna, ne potrebuje preparatov, da je lepšega videza.
In še zadnja pomembna novica iz naše igralnice je zagotovo ta, da se je na pot podala naša Marica. Punčka iz cunj se je odpravila na obisk v prvi dom, kjer bo spoznala eno izmed evropskih držav.
Zagotovo ji bomo v ponedeljek z veseljem prisluhnili.

Pripravili, Katja in Mateja

Dostopnost