Skoči na glavno vsebino

Druga pravljična urica se je minuli teden v naši skupini spremenila kar v pravljično dopoldne. Najprej smo v vrtcu prebrali zgodbico Palačinkarna. V njej smo odkrili sporočilo, da si svoje želje lahko uresničimo z iznajdljivostjo, trudom in vztrajnostjo. Lisjak Peter svojega obilnega pridelka jabolk ni mogel prodati tovarni sokov, pa se je domislil, da iz njih lahko skuha marmelado za mazanje palačink, ki jih bo prodajal. Poslovna ideja mu je uspela in pred njegovo prodajalno so vsak dan v vrsti stale različne gozdne živali.

Bili smo radovedni, kje lisjakova prodajalna stoji in še bolj, če mu je ostalo še kaj palačink. V knjigi smo našli tudi fotografije listov dreves, mimo katerih moramo iti, da pridemo do palačinkarne. Opazovali smo odpadlo listje in ga primerjali s tistim na fotografijah. Vmes smo se seveda tudi zabavali.  Ko smo našli lipo, oreh, hrast, javor, jesen in lesko smo prispeli do palačinkarne.

Najprej smo se posvetili črkam v napisu, potem so prišli na vrsto matematiki. Poskrbeli so, da je vsak pripravil za lisjaka 2€. Spomnili smo se tudi na oliko. Čakali smo v vrsti, vsak je lisjaka pozdravil, povedal na glas kaj želi, plačal in se zahvalil. Lisjak sicer ni imel več palačink, zato nam je prodal jabolka iz svoje ozimnice. Bili smo vseeno zadovoljni in veseli, da si bo lisjak z našim denarjem še lažje kupil novo streho za svoj dom in zimsko suknjo. Slišali smo tudi za solidarnostno gesto njegovih gozdnih prijateljev, ki so mu še pred prvim snegom pomagali prekriti dom.

To dopoldne je bilo res zanimivo. V zgodbici je lisjak Peter zvečer v vodi opazoval lunin odsev. Ker nismo razumeli kaj je to, smo odsev ponazorili v igralnici. Ogledali so si, kako v vodi odsevajo luči in naši obrazi. Naslednji dan smo zgodbico obnovili in nastali so zanimivi likovni izdelki.

Za skupini Kužki, Stanislava Črv

       

      

        

Dostopnost