Skoči na glavno vsebino

…zabavne, zanimive in poučne krožke, tokrat smo uživali v naravoslovnem.

V tem šolskem letu se bomo pri naravoslovnem krožku družili z naravo, saj se bomo  igrali z različnimi predmeti in snovmi, opazovali naravne pojave, ter si naredili nekaj zabavnih poskusov.

Vse bomo veselo potipali, mešali in vonjali. Da pa se je naše delo lahko začelo, smo na prvem srečanju raziskovali najpomembnejši vir v našem življenju. Seveda, govorimo o vodi. Raziskovali smo ali so olje, med in barvni tuš prijatelji z vodo, in se med seboj premešajo. Prišli smo do zanimivih rezultatov, ki pa smo jih že sami prej napovedovali. Olje in voda nista dobra prijatelja, zato je olje, ki smo ga primešali v vodo le v obliki madeža priplavalo na površje.

Med je veliko gostejši in težji od vode, zato je veselo odplaval na dno naše posode. Če bi pa vodo zamenjali s toplim čajem, bi se med v njem raztopil in lahko bi uživali ob skodelici sladkega toplega napitka. V tretjo posodo, pa smo v vodo dodali še barvno črnilo. Voda se je takoj obarvala in ugotovili smo, da sta s črnilom izredno dobra prijatelja.

Ob teh ugotovitvah, pa še našega druženja ni bilo konec. Odločili smo se, da še preverimo kateri predmeti v vodi plavajo, ter kateri se potopijo na dno. Vsi smo že vedeli, da je za tak poskus odločilna teža predmetov, ki smo jih dali v vodo. Tisti, ki so bili težji od vode, so se potopili na dno posode, tisti, ki pa so bili lažji, pa so plavali na vodni gladini. Naš naravoslovni krožek je bil več kot uspešen. Vsak izmed nas je pridno zavihal svoje rokave, ter prispeval svoj delež k uspešnemu zaključku.

Krtki se že veselimo našega naslednjega druženja.

Za vrtec pripravila, Petra Barbič

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Dostopnost