Skoči na glavno vsebino

Daljne dežele so od nekdaj mikavne, zato so se Žabice odločile, da z Jurijem Murijem bolje spoznajo vročo Afriko.

Za raziskovanje so otroci potrebovali dober zemljevid, kjer so si  označili tudi najzanimivejše afriške živali.

Najprej so si otroci izdelali glasbene inštrumente, da so lahko prepevali Afriško pesem, ki govori o levu sredi džungle.

Leva niso priklicali, so pa včasih  priklicali sonce, včasih pa tudi dež.

Izdelali so si tudi Afriške bojevnike in bojevnice. Z veseljem so jim dodajali okrasje, ki Afričanom daje še večjo moč za boj z divjimi zvermi.

Potem je Žabice presenetil še obisk popotnika Boštjana Gaveza iz Švice. Ravno je bil na oddihu v Sloveniji in se je z veseljem odzval povabilu, da obišče vrtec Podmelec in pove nekaj o svojem obisku Kenije. S seboj je prinesel tudi kenijske bobne in otroke popeljal v ritme Afrike. Otroci so se lahko preizkusili  tudi v bobnanju in afriškem plesu.

Žabice so ga takoj sprejele za svojega, zato se tudi Boštjanu ni mudilo naprej na pot. Z Otroci je preživel vse dopoldne in jim povedal še kakšno po Nemško, Francosko in Italijansko. Obljubil jim je, da se oglasi iz Švice in jim pošlje razglednico.

Potovanje si zapomnimo tudi po jedeh, ki so značilne za določen kraj. Otroci so pobrskali  po »Afriških« receptih in si pripravili dišeče muffine iz bananinega testa.

Še enkrat hvala Boštjanu za sproščen in ritmičen dopoldan!

»GROETE ANN DIE VOLGENDE«…
oz. lep pozdrav do prihodnjič!

Za Žabice, Špela Krivec

afrika5 afrika4 afrika3

afrika2 afrika1 bostjan4

bostjan3 bostjan2 bostjan1

kuhanje peka

Dostopnost