Skoči na glavno vsebino

Zdravko Lidl se nam je najprej predstavil v zgodbici in spoznali smo, da marsikaj ve o zdravem načinu življenja. Vesel je bil, ko so mu otroci naredili še roke in noge. Tako nas je lahko spremljal na ogledu filmv Zdravi zobki in Čiste roke za zdrave otroke, kjer smo videli, kako si natančno umijemo roke in zobe, zakaj in kdaj.

Zdravko ni zamudil tudi tradicionalnega slovenskega zajtrka. Izvedeli smo, katera je zdrava hrana in da s kupovanjem domače podpiramo slovenske kmete in proizvajalce. Po zajtrku smo narisali vse, kar smo jedli in ob zgibankah Čebelarske zveze Slovenije prisluhnili zanimivostim o čebelah. Zdravko pa nam je podaril miselno igro kot spomin.

Kužki vedo, da najboljša hrana zraste na domačem vrtu. Preden pride na krožnik, pa se je potrebno truditi vse leto. Izkusili so, kako se fižol potrga, olušči in loči slaba zrna od dobrih. Čez noč namočen fižol smo naslednji dan skuhali in jedli.

Z vrta smo prinesli tudi korenček. Obljubili smo ga zajčku, ki nas je naučil deklamacijo Zobek. Grizljanje je bilo dobro tudi za naše zobe, kot je dobro, da si jih vsako jutro umijemo. K temu nas spodbuja tabela, v katero zabeležimo jutranje umivanje zob doma. Ob koncu tedna se veselimo nalepke z zobkom.

Tudi Rok v zgodbici, ki smo jo prebrali, redno umiva zobe, odkar je izvedel, da ščetka prežene škodljive zobne škrate.

Za vrtec Šentviška Gora, Stanislava Črv

mini-zdravje1 mini-zdravje2 mini-zdravje3

mini-zdravje4 mini-zdravje5 mini-zdravje6

mini-zdravje7 mini-zdravje8 mini-zdravje9

Dostopnost