Skoči na glavno vsebino

Krtki ločujemo in naravo varujemo, že odkar v vrtec smo vstopili in se tej nalogi posvetili.
A tokrat smo se posvetili zmanjševanju odpadkov. Bili smo uspešni in dokazali smo, kako lahko pripomoremo, da svet za nekaj odpadkov prihranimo.
Da smetarjem bi malce delo prihranili, smo raziskali, da nekaj odpadkov se lahko še uporabi.
Obiskali smo trgovino Navihanček, kjer nam je Ana Malnič povedala, kaj se v tej trgovini najde. Ugotovili smo, da so premajhna in ohranjena oblačila, še vedno nekaj vredna.
Plastične vrečke lahko večkrat uporabimo in z njimi ponovno zavijemo v trgovino. Polomljene igrače popravimo ali zašijemo. Za izdelke uporabljamo tudi odpadne stvari, za katere nekateri pravijo “da so le smeti”, a mi vemo, da to ne drži. Tako so danes Krtki odnesli domov svojega zamaškojeda, ki bo doma zbiral zamaške.
Ostanke hrane, smo spretno porabili. Dokazali smo, da tudi kruh ni za v smeti, ko ni več svež. Naše babice so ga znale uporabiti tudi za kuhanje. En, izmed mnogih načinov uporabe, smo dokazali na kuharskem krožku. Spekli smo slastne “šnite”. Ko pa kruh nam ne diši, se ga gotovo kakšna sosedova koza razveseli. In tako ga nič ne gre v smeti.
Pogovora in branja knjig na temo o zmanjševanju odpadkov je bilo zares veliko. Ideje o svoji junakinji Fižolini, smo tudi naslikali in zopet polepšali našo galerijo na hodniku.
Nam je bil teden odličen izziv in zagotovo je vsak Krtek tudi doma povedal, kaj novega smo se naučili.

Pripravili, Katja in Mateja

 

etzo1 etzo2 etzo3

etzo4 etzo5 etzo6

etzo7 etzo8 etzo9

Dostopnost