Skoči na glavno vsebino

Teden, ki je za nami, je s seboj nosil zelo pomembno sporočilo. Spraševali smo se namreč, kako obvarovati naš planet, pred preveliko količino odpadkov, ki jih vsakodnevno zavržemo. Po pogovoru o tem, da lahko odpadke ponovno uporabimo, ter iz njih naredimo nekaj uporabnega, smo zavihali rokave in že smo bili pripravljeni na delo. V navdih nam je bila pravljica o Fižolini, ki je kot zavržen odpadek, zopet dobila novo uporabno vrednost. Mi smo s svojo ustvarjalnostjo, tako rekoč, vdihnili, novo življenje odrabljenim tetrapakom za mleko. Le ti so se pod našimi pridnimi prstki spremenili v prekrasne lončke, v katere smo kasneje posadili svoj prvi fižol.

V bljižnji okolici vrtca smo si ogledali najrazličnejše zabojnike, ter skupaj ugotavljali, kakšni odpadki spadajo v vsakega izmed njih. Ker pa imamo tudi v svoji igralnici koš za ločevanje odpadkov, smo se odločili, da ga malo polepšamo, ter se še tako naprej z večjim veseljem trudimo pravilno ločevati. Svoje znanje o vsem, kar je povezano z ločevanjem, smo preizkusili najprej na delovnem listu, kjer smo se zopet odlično odrezali, kasneje pa še s pravilno razvrstitvijo gore odpadkov.

Ker pa nam, Zajčkom, res ni vseeno za naš zelen planet, smo se naučili novo pesmico, katere naslov je vsem nam v razmislek, saj se glasi, ne joči Zemlja. Nikakor pa nismo pozabili na to, da je v tem tednu zmanjševanja odpadkov, bil največji povdarek na varčnem ravnanju s hrano. Skupaj smo ugotovili, da kruh po dveh dnevih nikakor ne sme najti mesta v smeteh, saj ga lahko še v kakšni drugi obliki ponovno zaužijemo. Prav zato, je iz naše igralnice omamno zadišalo, ko smo si naredili pravi “šnita” piknik.

Za konec Vam lahko zaupamo le še to,… zelo okusne in slastne so bile.

Za vrtec Most na Soči, Brigita in Petra.

odpadki1 odpadki3 odpadki

odpadki2 odpadki5 odpadki4

odpadki6 odpadki8 odpadki7

Dostopnost