Skoči na glavno vsebino

V decembru smo svoja vrata odprli staršem, ki nam lahko s svojim obiskom še bolj polepšajo že tako čaroben mesec.

V ponedeljek je na naša vrata potrkala Tajina mamica. S seboj je prinesla ogromno vrečo. Vas zanima, kaj se je skrivalo v njej? Naj vam razkrijemo: v njej so bile različne perlice, klešče, vrvice, ter pisana fimo masa. Iz slednje smo s pomočjo mame Polonce izdelali  čudovite obeske, ki spominjajo na novoletne okraske, s katerimi v tem času okrašujemo božična drevesca.

Izdelovanje obeskov je bilo nadvse zabavno, predvsem pa nas veseli to, da smo se s pomočjo Tajine mamice, zopet naučili nekaj novega.

Že naslednji dan smo bili deležni novega obiska. Med nas je prišla Matičeva mamica, ki je medicinska sestra. S pomočjo knjige nam je dodobra predstavila naše telo. Nato nas je poučila o tem, kako lahko v teh mrzlih dneh, preženemo bacile.

Iz prve roke smo spoznali pripomočke, ki jih medicinska sestra potrebuje pri svojem delu. Nato pa smo se v omenjeni vlogi preizkusili še sami. S pomočjo stetoskopa smo lahko prisluhnili bitju srca našega prijatelja. Spoznali pa smo še mnogo drugih pripomočkov. Poskrbeli smo za vse paciente: tako za tiste s praskami na rokah, kot tiste s praskami na nogah. Oskrbeli smo jih tako, da smo jim rane povili s povoji. Imeli smo se nadvse zabavo.

Lahko povemo, da sta bila oba dneva zelo zanimiva in poučna. V družbi nasmejanih mamic, smo se namreč počutili še bolj čarobno.

Iskrice v očeh so žarele prav vsem, a najbolj močno so se svetile tiste, ki so se iskrile v očeh naše Taje in Matica.

Še enkrat hvala mamicama za obisk.

Za vrtec pripravili, Brigita in Petra

 

 

Dostopnost