Skoči na glavno vsebino

…Zajčke sta v tem začetku tedna presenetili dve pomembni osebi, brez katerih bi bili naši trebuščki prazni in igralnice zelo umazane.

Skozi naša vrata je v torek najprej pokukala čistilka Slavica, ki nam je prikazala svoj poklic, ki ga opravlja. S seboj je pripeljala voziček z najrazličnejšimi pripomočki, ki jih pri svojem delu nujno potrebuje, če želi, da se vsakdan znova vračamo v čiste igralnice. Skupaj smo ugotavljali, čemu služijo in za kaj se uporabljajo določena čistila. Slavici smo z veseljem pomagali počistiti naše mize, za v bodoče pa smo ji še obljubili, da bomo za našo igralnico še bolj skrbeli.

Sredino jutro se je začelo prav posebno, saj nam je tokrat voziček z zajtrkom pripeljala kar kuharica Štefica. Tudi ona nam je predstavila svoje delo, ter nas seznanila s tem, na kaj vse mora biti pozorna, ko nam pripravlja hrano. Ugotovili smo, da to počne s posebnim, prijaznim občutkom, saj je hrana vedno zelo okusna. So se pa na njenem vozičku skrivale še neke skrivnostne sestavine, ki nam jih je predstavila in kmalu smo lahko ugotovili, da nas čaka še lep in pester dan. Tokrat smo se preizkusili kot kuharski mojstri, saj so pod našimi rokami nastali najslastnejši piškoti. Za konec smo jih še nekaj ponesli v svoje domove, da se lahko posladkajo še naši domači.

Šele sedaj pa se Zajčki zavedamo, da v našem vtrcu marsikaj ni samoumevno. Za vsako čisto igralnico se skrivajo marljive roke naše Slavice, za vsakim okusnim obrokom pa pridne roke naše Štefice.

Za vrtec Most na Soči, Brigita in Petra.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Dostopnost