Skoči na glavno vsebino

Teden poklicev je bil pri nas zares pester. Danes smo namreč prejeli še en obisk. Med nas je prišla mamica Darja, ki je zaposlena v domu za ostarele. Želela nas je popeljati v svoj delovni dan. Predstavila nam je poklic delovne terapevtke, ter poklic fizioterapevtke.

Nihče od nas za ta dva poklica do danes še ni slišal. Z dobro razlago smo ugotovili, da je naloga delovnega terapevta ta, da pomaga posameznikom, katerih vsakodnevno življenje je ovirano ali omejeno, zaradi posledic poškodb, bolezni ali staranja. Mamica Darja nam je predstavila nekaj primerov, kako nudi pomoč ostarelim v domu. Nato smo spoznali še poklic fizioterapevtke. Naloga le te je, da vzdržuje in izboljšuje zmogljivosti zdravih in bolnih ljudi. To lahko počne tudi s pomočjo masaže. Da bi videli, kako le ta dobro vpliva na počutje, smo se brž razdelili v pare in se zmasirali. Poskrbeli smo, da se je prijatelj, ki smo ga masirali počutil udobno in prijetno.

Za konec lahko rečemo, da je bil teden, ki je za nami, zelo barvit. Pod drobnogled smo namreč vzeli marsikateri poklic. Zahvala gre vsem, ki ste bili pripravljeni priti med nas. Še enkrat najlepša hvala čistilki Slavici, kuharici Štefici, frizerkama Meliti in Renati, ter delovni terapevtki Darji. Z vašo pomočjo smo Zajčki ugotovili, da je čisto vsak poklic pomemben in poseben. Važno je le to, da ga opravljamo s srcem in dobro voljo.

Za vrtec Most na Soči pripravili, Brigita in Petra

Dostopnost