Skoči na glavno vsebino

V skupini Kužki smo izvedeli za likovni natečaj Kmetijske zadruge Tolmin Ko vrt zaživi in se nanj odzvali. Na sprehodih smo si ogledali nekaj vrtov in ugotovili, da se spomladanska dela na njih še niso pričela. Nekatere gredice so bile prekrite s kopreno. Otroci so ugotovili, da je semenom ali povrtninam tako topleje in ne zmrznejo. Tudi naše gredice pred vrtcem še čakajo na pomladansko setev, saj je zanjo še premrzlo.
Kmetje pa že obrezujejo sadno drevje, zato smo se v četrtek odpravili v Polje, da bi spoznali to opravilo. Prijazno nas je sprejel Benjaminu Drole, ki je z jablane ob hlevu že odžagal nekaj vej. Na zanimiv način nam je predstavil, zakaj se mora drevja obrezati, katere veje je dobro odstraniti, katere pustiti in zakaj.
Še bolj zanimivo je bilo preizkusiti sadjarske škarje in žago.
Benjamin nam je še povedal, kaj pomeni cepiti sadje in pokazal, kako se to naredi. Izvedeli smo, da tako pridemo do drugih sort.
Ob koncu obiska sta nas Benjamin in hčerka Zala, ki je bila ves čas z nami, povabila na ogled teličkov, kozic in žrebička. Zala je pokazala, kako tudi ona že skrbi, da koze dobijo posladek.
Zares smo izvedeli veliko novega, zato se Benjaminu še enkrat lepo zahvaljujemo, da si je za nas vzel čas.
Za vrtec Šentviška Gora, skupina Kužki, Stanislava Črv

mini-drevje1 mini-drevje2 mini-drevje3

mini-drevje4 mini-drevje5 mini-drevje6

mini-drevje7 mini-drevje8 mini-drevje9

Dostopnost