Skoči na glavno vsebino

Na začetku smo jih vprašali, kaj bi letos radi počeli v vrtcu. Izjave smo zapisali na plakat in želje začeli takoj uresničevati. Vsak dan se igramo notri in zunaj. Notri so aktualne duplo kocke, deklici pa raje skrbita za dojenčke. Nekaj fantov prisega na nogomet, vsi pa imajo radi igro v peskovniku in na igralih ali pa tekanje po prostranem travniku. Zelo nas zanima narava. Pregledali smo, kaj se je spremenilo v naših gredicah. Našli smo semena redkvice in jih pobrali.
Bližajo se tudi prva praznovanaj rojstnih dni, zato že pridno barvamo zastavice, da bomo z njimi popestrili praznične dni. Razmišljali smo tudi že o koncu leta, ko bo treba pospraviti izdelke. V ta namen izdelujemo mape in urimo prstke. Ob vsem tem poskušamo biti čim bolj samostojni, si sami pripraviti sredstva in za sabo pospraviti.
Obiskali smo tudi potujočo knjižnico, kjer smo nabrali nekaj gradiva za spoznavanje naše domovine. Izvedeli smo, da smo, poleg tega da smo Slovenci, tudi Primorci. Spoznali smo delček naše preteklosti in 15. septembra obeležili praznik Priključitev Primorske k matični domovinitudi tako, da smo si ogledali izseke iz proslave v Izoli.

Za vrtec Šentviška Gora, skupina Kužki, Stanislava Črv    

mini-zacetek01 mini-zacetek06 mini-zacetek08

mini-zacetek07 mini-zacetek09 mini-zacetek010

 mini-zacetek011 mini-zacetek02 mini-zacetek03

 mini-zacetek05 mini-zacetek04

Dostopnost